Skip to main content

Resep uit | Trooskos

BLATJANGHOENDER

Blatjanghoender

Bestanddele

  1. Ekstra CLOVER Mooi River-botter om mee te smeer
  2. 8 tot 10 hoenderporsies
  3. Sout en peper na smaak
  4. 50 g (1 pakkie) bruinuie-soppoeier
  5. 250 ml (1 k) kookwater
  6. 250 ml (1 k) blatjang
  7. 250 ml (1 k) CLOVER Cream O’Naise

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C.
  2. Smeer ‘n oondvaste bak goed met botter.
  3. Geur die hoenderstukke met sout en peper. Pak die hoenderstukke in die bak.
  4. Meng die soppoeier en kookwater tot glad.
  5. Roer die blatjang en Cream O’Naise by die sop tot goed gemeng.
  6. Skep die mengsel oor die hoender. Bedek die bak met die deksel of met foelie.
  7. Bak vir 1½ uur. Verwyder die deksel/foelie en laat verbruin onder die oondelement.
  8. Sit warm voor saam met rys.

Lewer 6 porsies.