Skip to main content

Resep | Spekboomkoek uit Sinkhuisresepte

Spekboomkoek

GENOEG VIR 10

DROË BESTANDDELE

650 ml bruismeel
375 ml bruinsuiker
8 ml gemengde speserye
5 ml koeksoda
100 ml gekapte pekanneute
3 ml sout


NAT BESTANDDELE

3 eiers van ’n vryloophen
5 ml karamelgeursel
500 ml gekapte spekboomblare
150 ml sonneblomolie
150 ml karringmelk


ROOMKAASVERSIERSEL

100 ml gladde maaskaas
375 ml versiersuiker
100 ml sagte botter
2 ml vanieljegeursel


METODE

Voorverhit die oond tot 160 °C.

Spuit ’n 26 cm-losboomkkoekpan met kleefwerende sproei. Meng die droë bestanddele saam. Meng die nat bestanddele saam. Meng dan die droë en nat bestanddele saam.

Gooi die mengsel in die pan en bak vir ongeveer 1 uur tot gaar.

Laat afkoel in die pan. Keer die koek uit.

Maak die roomkaasversiersel: Klits alles saam. Smeer die versiersel oor die koek.

Laat staan vir minstens 4 uur en sny in skywe.